Μήνυμα Πάνου Αλεξάνδρου για το λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας

Με πνεύμα συνεργασίας και σκληρή δουλειά, το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, θα καταστεί ισχυρός πόλος ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη του Ζήνωνα, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, διαμήνυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings κ. Πάνος Αλεξάνδρου.

Απευθυνόμενος ο κ. Αλεξάνδρου στους ιδιοκτήτες σκαφών και σε επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, τόνισε πως η σύμπραξη όλων είναι πολύτιμη. Δεν πρέπει πρόσθεσε να υπάρχουν ανησυχίες και επιφυλάξεις και κάλεσε όλους τους φορείς να εργαστούν μαζί, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Αλεξάνδρου, διευκρίνισε επίσης ότι, η βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, η αναβάθμιση τον υποδομών και η ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά και οι επιπλέον διευκολύνσεις που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το χώρο της Μαρίνας Λάρνακας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα μια μικρή αύξηση το τελών ελλιμενισμού τα οποία δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2009.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, επισήμανε ακόμα, ότι τα τέλη που θα καταβάλλονται θα είναι ίδια για όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών που θα ελλιμενίζονται στη Μαρίνα Λάρνακας, υφιστάμενους και νέους, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αύξηση θα είναι ελάχιστη.

Όσον αφορά στον ελλιμενισμό των σκαφών κατά τη διάρκεια των έργων, ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε ότι έχει τεθεί ως προτεραιότητα η δημιουργία νέων κρηπιδωμάτων σε άλλο χώρο, ώστε τα υφιστάμενα σκάφη να μπορέσουν να μετακινηθούν, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τη Μαρίνα.

Αυτό, είπε, ισχύει για όλα τα σκάφη, ακόμα και τουριστικά ακτοπλοϊκά σκάφη, που είναι δεμένα πάνω στη διατηρητέα αποβάθρα, η οποία και θα αναβαθμιστεί. Κάνοντας ειδική αναφορά στους ιδιοκτήτες τουριστικών ακτοπλοϊκών σκαφών, υπέδειξε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα τους δοθεί συγκεκριμένος χώρος, ώστε οι επιβάτες να διέρχονται μέσα από τη νέα Μαρίνα Λάρνακας, για την επιβίβαση και αποβίβαση τους.

Στόχος μας κατέληξε ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου, είναι να φέρουμε εις πέρας ένα έργο ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα, το οποίο θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.